Днес започва  един от най-известните фестивали в света – Октоберфест.

...
Днес започва  един от най-известните фестивали в света – Октоберфест.
Коментари Харесай

Започва Октоберфест – най-масовият народен празник в света

Днес започва  един от най-известните фестивали в света – „ Октоберфест ”. Въпреки името си, той обичайно се организира през втората половина на септемврина площад Терезиенвийзе в Мюнхен, Германия. Събитието води началото си от 1810 година

За празника мюнхенските пивоварни вършат специфична бира (Wiesn Märzen) с по-високо алкохолно наличие. Развлеченията включват увеселителни влакчета, виенско колело, въртележки и други.

 Октоберфест

Октоберфест притегля всяка година 6 милиона гости в Мюнхен, доста от които пътуват от чужбина особено за него. Посетителите стоят дружно на дълги общи маси, с цел да пият бира, да ядат наденички и други обичайни немски ястия.

Официалната цена на бирата на „ Октоберфест ” е от 12 до 16 евро.

 бира

Популярният фестивал води началото си от 5-дневно тържество по случай сватбата на баварския принц Лудвиг и принцеса Тереза Саксонска на 12 октомври 1810г. Пет дни по-късно – на 17 октомври – били проведени конни надбягвания и мястото на веселбата било наречено „ Поляната на Тереза ” в чест на булката. За да удовлетвори жителите на Мюнхен, съдът решил събитието да се повтори на идната година и по този начин било сложено началото на традицията.

През идващите две седмици се чака да бъдат изпити към шест милиона литра бира. Фестивалът ще продължи до 3 октомври.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР